Nieuws/Entertainment
1246560
Entertainment

'Elvis Presley wordt belachelijk gemaakt'

Ophef rond Belgisch songfestivallied

Ronduit smakeloos noemen fans van Elvis Presley de tekst van de Belgische songfestivalinzending. Daarin zingt een imitatie-Elvis dat de Amerikaanse rocklegende te dik is, kil is, arrogant is en niks kan. Even later in het liedje volgt de tekst dat-ie blij is dat hij in zijn graf ligt en niet meer op zijn benen kan staan.

„Het is wanstaltig hoe Elvis wordt neergehaald in dit liedje”, zegt Peter Haan van de Nederlandse fanclub It’s Elvis Time. „Elvis is juist jarenlang baanbrekend geweest.” Ook zanger René Shuman, die twintig jaar geleden doorbrak met Elvis-imitaties, is geschrokken. „Dit is stuitend.”

De Belgische zanger Patrick Ouchène, boegbeeld van popgroep Copycat, heeft aangekondigd op te treden in glitterpak en met vetkuif. Ook in België zijn Elvis-fans tot op het bot beledigd.

Dat juist België met een inzending komt waarin Elvis zwaar wordt beledigd, verrast Haan niet. „Die Belgen hebben een wanstaltige cultuur als het gaat om Elvis-lookalikes. Ze trekken het in het belachelijke. Wat mij betreft moeten we dit jaar beslist niet op onze zuiderburen stemmen bij het songfestival.”