Nieuws/Entertainment
1246615
Entertainment

Cristophe Haddad vertelt alles!

Christophe Haddad (30) stopt met zijn rol als Nick Sanders. Deze zomer moet Nederland afscheid nemen van één van de bekendste slechteriken op televisie. De Belgische acteur gaat zijn droom najagen en een acteeropleiding volgen aan de befaamde Lee Strassberg Theatre and Film Institute in New York. Hij heeft nu voldoende spaargeld…

Woonruimte is al geregeld voor Christophe, die half juni voor zes weken naar Amerika vertrekt. „Het lijkt wel of het zo heeft moeten zijn”, vertelt hij lachend. „Júíst in de periode dat ik in New York ben, kan ik logeren in het huis van een kennis die op dat moment de stad uit is. De opleiding zelf en mijn verblijf daar ga ik betalen van mijn spaarcentjes. Ik zie het als een investering in mezelf.”

De acteur wist afgelopen januari al dat hij was aangenomen op de beroemde school, nog voordat hij had besloten om te vertrekken uit *)Goede Tijden Slechte Tijden. Het enthousiasme waarmee Christophe vertelt werkt aanstekelijk: „Nadat ik een stapel aanmeldformulieren vol met zware vragen had ingevuld, kreeg ik te horen dat ik uit duizenden aanmeldingen door mocht naar de volgende ronde. Grootheden als Al Pacino en Robert DeNiro gingen mij voor op het *Lee Strassberg Theatre and Film Institute. Geweldig niet?”

GTST gaat je wel missen. Je bent een van de grote trekkers voor het publiek.

Christophe zegt vol vuur: „Ik vond het heerlijk om Nick Sanders te spelen, maar als je het oude niet loslaat, creëer je ook geen ruimte voor nieuwe uitdagingen. Die kans was er nu, dan moet je hem pakken.”

De sympathieke acteur, product van een Libanese vader en een Belgische moeder, klimt weer op zijn praatstoel: „Dan vindt er met New York dus een telefonisch interview plaats waar het vuur je nog een keer aan de schenen wordt gelegd. Je wordt uitgehoord over wat je wilt bereiken. Je moet echt zeker zijn van je zaak. Ik ben heel blij dat de focus ligt op wat je wilt leren. Juist omdat ik wil groeien.”

Lees verder op pagina Prive