Nieuws/Entertainment
1247387938
Entertainment

’Felicity Huffman voelt zich prima achter tralies’

Felicity Huffman

Felicity Huffman

Felicity Huffman houdt zich prima staande in de gevangenis. De 56-jarige actrice zit sinds dinsdag achter slot en grendel vanwege het omkopen van een universiteitsmedewerker. Felicity kan aftellen, ze hoeft maar dertien dagen te brommen.

Felicity Huffman

Felicity Huffman

„Het gaat heel goed met Felicity, ze houdt het goed vol”, deelde een ingewijde met Entertainment Tonight. De Desperate Housewives-actrice heeft haar eerste bezoekjes ook al achter de rug. Haar man William H. Macy en jongste dochter Georgia zochten Felicity zaterdag op. Macy keerde zondag alleen terug. „De bezoekjes gingen erg goed”, weet de bron. „Ze hebben samen veel tijd kunnen doorbrengen. Ze zaten in de bezoekersruimte en hebben een paar uur zitten praten.”

Voor de 17-jarige Georgia was het bezoek moeilijk. „Ze zag haar moeder in gevangeniskleding, dat viel niet mee.” De ingewijde voegt toe dat niet ’te licht’ moet worden gedacht over de gevangenisstraf van de actrice. „Het is een federale gevangenis. Ze zit in een kamer met andere gevangenen en een toilet in het midden. Ze draagt een gevangenispak en moet werken, het is allemaal behoorlijk serieus.”

Felicity Huffman is veroordeeld tot een celstraf van 14 dagen voor het omkopen van een universiteitsmedewerker zodat haar dochter toegelaten zou worden. Ze hoeft hier maar dertien dagen van uit te zitten, omdat ze na haar arrestatie in maart twee uur op het politiebureau heeft doorgebracht. Dat zou nu gelden als een van haar strafdagen.

Naast de celstraf moest de voor een Oscar genomineerde actrice een boete van 30.000 dollar (27.000 euro) betalen en krijgt ze een taakstraf van 250 uur. Zij heeft haar excuses aangeboden voor haar rol in de universiteitsfraude.

In totaal zijn in de zaak ruim vijftig mensen opgepakt. Een andere bekende naam in die groep is Full House-actrice Lori Loughlin. Zij heeft nooit schuld bekend. Haar zaak komt binnenkort voor.