Nieuws/Entertainment
1248094
Entertainment

Rick Engelkes even terug als ’Dokter Simon’

Rick Engelkes

Rick Engelkes

Acteur Rick Engelkes is binnenkort op het witte doek te zien als Dokter Simon. De acteur en producent speelt een bijrol als gynaecoloog in de nieuwe Nederlandse komedie Huisvrouwen bestaan niet, zo maakte distributeur Independent Films dinsdag bekend.

Rick Engelkes

Rick Engelkes

Huisvrouwen bestaan niet vertelt over drie vrouwen - twee zussen en hun moeder - die gedwongen worden hun onderlinge verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven en het huishouden dat ze voeren. Dokter Simon is de gynaecoloog waar Gijsje (Eva van de Wijdeven) en Jasper (Kay Greidanus) op consult gaan.

Dokter Simon was een van de populairste personages uit de geschiedenis van Goede Tijden, Slechte Tijden. Engelkes vertolkte de rol tussen 1990 en 1994. Simon Dekker keerde in 2003 een aantal maanden terug; hij werd uiteindelijk doodgeschoten op het moment dat hij zijn ja-woord wilde geven.

Gimmick

Engelkes is de afgelopen jaren vooral actief als theaterproducent. Huisvrouwen bestaan niet is zijn eerste speelfilm. „Een lang gekoesterde droom gaat hiermee in vervulling”, stelt Engelkes. „En er zit toevallig een arts in, dus die gimmick konden we niet laten liggen, alles is tenslotte ooit begonnen bij GTST.”

Andere hoofdrollen worden gespeeld door Loes Luca, Jelka van Houten, Jim Bakkum en Leo Alkemade. Het scenario is van cabaretier Richard Kemper. Huisvrouwen bestaan niet draait vanaf 21 december in de bioscopen.