Nieuws/Entertainment
1248211
Entertainment

Hollywoodster en ex Johnny Depp over hobbels in de filmindustrie

Amber Heard: ’Vrouwenhaat in Hollywood zit diep’

Amber Heard

Amber Heard

Amber Heard heeft te midden van de schandalen in Hollywood en haar eigen persoonlijk leed, een sterke drive om de wereld iets beter te maken. In een interview met Allure reageert ze op haar persoonlijke ellende van de laatste jaren, op de schandalen uit Hollywood en hoe ze ervoor moest vechten om haar eigen gang te gaan op seksueel gebied.

Amber Heard

Amber Heard

Het leek de actrice lange tijd vanzelfsprekend dat haar omgeving vrij comfortabel was, vergeleken met andere tijden en andere plaatsen, zeker als ze haar moeder en haar grootmoeder hoorde vertellen over hun inzet om de wereld veiliger te maken. Nu schudt ze haar hoofd om haar naïviteit. „Ik had het zo fout, zo f*cking fout.”

„Al vóór de verhalen over Harvey Weinstein en het daarop volgende collectieve besef van het diepgaande misbruik van vrouwen in de industrie, had ik voor mezelf al zo’n gewaarwording. Ik begreep al dat de wortels van vrouwenhaat veel dieper reikten en veel alomtegenwoordiger zijn dan we denken. We moeten nog zo ver gaan om écht gelijk te zijn. Om eerlijk behandeld te worden”

Amber heeft het dan ook over het machtsmisbruik dat ze ervoer toen ze wilde scheiden van haar echtgenoot Johnny Depp, omdat hij haar zou hebben geslagen. Na talloze ontkenningen en aanvallen op Ambers geloofwaardigheid, kwamen de twee tot een schikking waarbij Depp haar een bedrag 7 miljoen dollar betaalde, dat ze heeft weggegeven aan de ACLU - de stichting die opkomt voor de vrijheden en rechten van Amerikaanse burgers - en aan het kinderziekenhuis in Los Angeles.

Druk uit de filmindustrie

Zo ervoer ze ook de tegenstand uit de filmindustrie toen ze met een vrouw begon te daten. „Mensen begonnen foto’s van ons te maken als we naar onze auto liepen. Ik hield haar hand vast en ik besefte dat ik twee dingen kon doen: haar hand loslaten en dan, als ernaar gevraagd werd, zeggen dat mijn privéleven privé is. Of haar hand vasthouden en volledige verantwoordelijkheid nemen.”

Niet dat dat haar gemakkelijk werd gemaakt. „Iedereen zei me dat ik dat niet kon maken en dat ik mijn carrière hiermee zou weggooien. Ze wezen me op het feit dat geen andere actrice die uit de kwast kwam, nog aan het werk was en zeker niet in een romantische rol. Ik speelde als tegenspeler van Nicolas Cage in de ene film en in de andere stond ik tegenover Johnny. Maar ik wist dat ik het op mijn manier wilde doen.”

Niet biseksueel

Waag het dus ook niet haar nu biseksueel te noemen, benadrukt ze. „Ik identificeer me nergens mee. Dat hele gedoe met de LGBTQ-gemeenschap is ook beperkend: we zullen er steeds meer letters aan toe moeten voegen nu we steeds meer ontdekken hoe genuanceerd de menselijke natuur is. Het maakt me niet uit hoeveel letters er nog komen, het zou uiteindelijk moeten worden: ’WE ARE HUMAN’.