Nieuws/Entertainment
1249473806
Entertainment

Martijn Koning gaat los op Freek de Jonge

Martijn Koning

Martijn Koning

Oudejaarsconferencier Martijn Koning roemt Freek de Jonge als vakman, maar kan hem op persoonlijk vlak niet altijd waarderen. Dat zegt hij donderdag in de podcast van Wilfred Genee.

Martijn Koning

Martijn Koning

Eerst noemt hij zichzelf groot fan van Youp van ’t Hek en Freek de Jonge. Maar als Genee hem erop wijst dat hij Freek ook een rare man noemde, vertelt hij: „Een totale debiel is het. En een heel vervelende man. Ik heb echt nu al drie keer ruzie met hem gehad.”

De allereerste keer dat de twee elkaar ontmoetten was in een toilet. „Ik stond naast Freek de Jonge te pissen en toen zei ik: ’Wow, sta ik even naast een beroemde lul’. Daar kon hij niets mee, maar dat was nog geen ruzie.”

Een paar jaar later in Den Haag ging het mis. „Een keer beledigde hij mijn vriendin in Den Haag, speelde ik in Het Paard met hem, bij Puur Gelul, een heel leuke avond was dat. En we komen binnen en ik zeg: ’Freek, dit is mijn vriendin Kine’. En hij zegt: ’Ah, jij bent van Zazi (cabaretgroep, red.). Daarop zegt mijn vriendin: ’Nee, dat is een ander groepje’. Zegt hij: ’Ah nu zie ik het, die zijn ook veel slanker dan jij’. Dat was zo uit het niets. Toen zei ik: ’Ze hebben in ieder geval niet van die gay laarsjes aan zoals jij’, want hij had van die hele domme laarzen aan.”

Ook haalt de cabaretier aan dat Freek hem in het verleden een mietje heeft genoemd. Desondanks is Martijn groot fan van zijn shows: „Ik vind hem echt geweldig, misschien wel de beste.”