Nieuws/Entertainment
1249474574
Entertainment

Johan Vlemmix laat Prinsjesdag schieten voor wonder in Lourdes

Voor Johan Vlemmix was Prinsjesdag jarenlang vaste prik, maar de Oranjefanaat is er dinsdag voor het eerst ’in zeker 20, 25 jaar’ niet bij. „Ik ben in Lourdes, wie had dat ooit verwacht?”, zegt Johan vanuit het Franse bedevaartsoord tegen BuzzE.

De Oranjefan hoopt in Lourdes op een wonder. „Ik heb zoveel last van mijn knieën. Als ik langs de route ga staan, dan ben ik er al om 03.00 uur of 04.00 uur. Dat is een hele lange dag.” Vlemmix moet eigenlijk aan beide knieën geopereerd worden, maar ziet daar enorm tegenop. „Ik ben in het ziekenhuis twee mensen tegengekomen die ook nieuwe knieën kregen en daar is het niet zo goed mee afgelopen.” Vlemmix, die deze zomer de Nijmeegse Vierdaagse uitliep met kapotte knieën, hoopt helemaal niet onder het mes te hoeven. „Ik zoek alternatieven.”

Eén van die alternatieven is een bedevaart naar Zuid-Frankrijk, waar Vlemmix hoopt op een wonderbaarlijke genezing. Dinsdag, terwijl koning Willem-Alexander de troonrede voorleest, laat Johan zich onderdompelen in het Lourdeswater. „We gaan eens kijken wat er gebeurt, kijken of het werkt. Ik hoop op een wonder. Je weet het maar nooit, ik heb al zoveel miraculeuze dingen meegemaakt waarvan ik dacht: dit kan niet. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.”

Johan vindt het jammer dat hij Prinsjesdag dit jaar voor het eerst mist, ’maar dit is toch belangrijker’. „Dan kan ik volgend jaar misschien weer lopen tijdens Prinsjesdag.”