Nieuws/Entertainment
1255622
Entertainment

Jennifer Lawrence: ’Misbruik helaas ingebakken patroon’

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence heeft zich uitgesproken over seksueel misbruik in Hollywood. Dat deed ze tijdens een ronde tafel-interview van The Hollywood Reporter, waaraan de Oscarwinnares deelnam met collega-actrices Emma Stone, Mary J. Blige, Jessica Chastain, Allison Janney en Saoirse Ronan.

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence

„De entertainment industrie is een weerspiegeling van wat er verder in de wereld gebeurt. Als een stewardess wordt lastig gevallen door een piloot, hoor je daar nooit wat over, omdat ze niet bekend zijn. Dat betekent niet dat dit soort gedrag niet in andere branches voortkomt, integendeel. Maar gelukkig is de conversatie hierover nu op gang gekomen.”

Jennifer hoopt dat de cultuur uiteindelijk verandert, want ’dat is hard nodig’. „Het zit helaas zo ingebakken in de dagelijkse gang van zaken. Voor sommige mannen is misbruik een vorm van je mannelijkheid aantonen. Het zal even wat tijd kosten, voordat bepaalde patronen veranderen.”

Ze heeft zelf voortdurend geprobeerd voor zichzelf op te komen, maar werd daardoor alleen maar ’onhandelbaar’genoemd. „Mijn baan werd bedreigd omdat ik de regisseur een weerwoord gaf als hij iets vreselijks zei. We hebben mensen nodig die zeggen dat het gedrag van die mannen verkeerd is, in plaats van te zeggen: ’O, vind je dat fout? Je bent ontslagen.”