Nieuws/Entertainment
1255828
Entertainment

DWDD wilde geen inkijk door auteur Van Egmond

Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk

De redactie van DWDD voelde weinig voor een boek over het reilen en zeilen bij het populaire tv-programma. Dat vertelde Michel van Egmond in de ochtendshow van Radio 10. De auteur, bekend van succesboeken als Gijp en Kieft, zou het boek schrijven.

Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk

Het was de bedoeling dat Michel een jaar lang de redactie zou volgen. Het project ging niet door omdat de auteur geen tijd zou hebben, maar dat klopt volgens hem niet. „Ik had er natuurlijk tijd voor gemaakt”, zei hij tegen dj Lex Gaarthuis. „Ik ben heel intensief met mijn hoofdpersoon bezig voor zo’n boek. Daarvoor heb ik wel enthousiasme en medewerking nodig.” En daar ontbrak het aan. „Op de redactie waren ze niet echt bereid om de deur open te zetten. Sterker nog: alle deuren gingen juist dicht.”

Achteraf denkt Michel dat het gewoon een slecht moment was om aan het boek te beginnen. „Niemand stond echt te trappelen. Het is een beetje doodgebloed.” Matthijs van Nieuwkerk had er wel oren naar. De auteur heeft er met de presentator over gesproken. Het hele project is zeker niet van de baan volgens Michel. „Het is niet uitgesloten dat het alsnog gebeurt als de tijd er rijp voor is.”