Nieuws/Entertainment
1255912
Entertainment

Rapper Meek Mill eist vrijlating en einde proeftijd

Meek Mill

Meek Mill

Meek Mill eist zijn vrijlating uit de gevangenis en wil dat zijn proeftijd volledig wordt beëindigd. De rapper diende gisteren de officiële papieren in die voor zijn vrijlating moeten zorgen, meldt TMZ. Volgens Meek en zijn advocaten is zijn gevangenisstraf van twee tot vier jaar een gevolg van een wraakactie van een rechter tegen hem.

Meek Mill

Meek Mill

„Rechter Genece Brinkley heeft herhaaldelijk ongepast persoonlijk en professioneel advies aan de beklaagde aangeboden”, verklaarde Mills advocaat aan Billboard. Naast het feit dat de rechter volgens Mill niet objectief is, vindt hij ook dat hem gratie moet worden verleend omdat hij nu volwassen is. Daarnaast is hij een verantwoordelijke vader met een beroep en „over het algemeen” afgekickt.

De ex-vriend van Nicki Minaj kwam in 2009 vervroegd vrij, na een celstraf voor het dealen van drugs en illegaal wapenbezit. In 2015 kreeg de muzikant, die eigenlijk Robert Rihmeek William heet, al eens huisarrest opgelegd omdat hij de voorwaarden van zijn invrijheidstelling had geschonden. Dit jaar werd hij twee keer gearresteerd voor een vechtpartij en voor roekeloos rijden. Dat was voor de rechter reden om hem terug te sturen naar de gevangenis.