Nieuws/Entertainment
1256386
Entertainment

Amerikaanse YouTube-ster (21) overleden

De Amerikaanse rapper Lil Peep is op 21-jarige leeftijd overleden. Het nieuws werd donderdag bekendgemaakt door zijn manager, Chase Ortega, die verder niets losliet over de doodsoorzaak.

The Daily Mail spreekt echter van een overdosis drugs en schreef dat ’hij leed aan depressies’. Dat zeggen ze op basis van bronnen uit de naaste kring van Lil Peep. Op zijn Instagram postte de YouTube-ster nog geen dag geleden een foto van zichzelf met pillen op zijn tong en gisteren schreef hij op het medium: „Als ik sterf, zul je van me houden.”

Op Twitter laat manager Ortega weten dat het overlijden van Gustav Ahr, zoals Peep eigenlijk heette, niet als een verrassing komt. „Ik verwachtte dit telefoontje al ruim een jaar. F*ck.”

De rapper werd in 2015 bekend toen hij zijn muziek deelde via Soundcloud en YouTube. Peep bracht drie maanden geleden zijn debuutalbum Come Over When You’re Sober (Part One) uit, waar nummers opstaan die vooral gaan over drugs, zelfmoord en mislukte relaties. De YouTube-ster werd door verschillende media gezien als ’de toekomst van de emomuziek’.

Actrice Bella Thorne, die kort een relatie had met Peep, schrijft op Twitter: „Peep, je had zoveel meer verdiend in dit leven. Het leven heeft jou geen recht gedaan.”