Entertainment/Sterren
1256564370
Sterren

Meilandjes verbazen zich over Televizier-rumoer

De Meilandjes vinden het helemaal niet raar dat zij wel kans maken op de Gouden Televizier-Ring en Vandaag Inside en De Avondshow met Arjen Lubach niet. Hun programma Chateau Bijstand is totaal anders dan Chateau Meiland, zo benadrukken Martien Meiland en Erica Renkema in hun podcast Wat Goéééd!.

„Bij VI hadden ze zoiets van: waarom mag Chateau Bijstand wel meedoen? Ja, dan denk ik bij mezelf: moet je luisteren, dat was een spin-off van Effe Geen Cent Te Makken en niet van Chateau Meiland”, aldus Martien. Erica sloot zich bij Martien aan. „Nee, daar heeft het vrijwel niets mee te maken. Alleen wij zijn hetzelfde, maar verder niet.”

Martien herhaalde daarmee min of meer de eerder opgestelde verklaring van Televizier. Die stelde vorige week dat de Meilandjes wel opnieuw de Televizier-Ring kunnen winnen ondanks dat de familie de publieksprijs in 2019 won. Voor Vandaag Inside en Lubach gelden andere regels omdat die programma’s volgens Televizier te veel lijken op respectievelijk Voetbal International en Zondag met Lubach, de winnaars van 2011 en 2017.

Format

„De redactie heeft geoordeeld dat Chateau Bijstand geen spin-off is van Chateau Meiland, maar een spin-off van Effe Geen Cent Te Makken. Dat format heeft nog geen Gouden Televizier-Ring gewonnen, en kan dus meedoen aan de verkiezing”, liet een woordvoerder destijds weten.

Eerder deze maand werd bekend dat Chateau Bijstand zich heeft gekwalificeerd voor de longlist. Daarop staan uiteindelijk 25 programma’s, waaruit later dit jaar de drie genomineerden worden gekozen.

De Meilandjes hebben wel weer zin om de Ring te winnen. „Het kan nog alle kanten op”, zo stelt Erica. „Hopelijk gaan de fans stemmen, dat zou leuk zijn.”