Nieuws/Entertainment
1256697
Entertainment

„Ik durfde jarenlang geen make-up te dragen”

Mary J. Blige had eigen strategie om misbruik te voorkomen

Mary J. Blige

Mary J. Blige

Mary J. Blige had zo haar eigen tactieken om zich te weren tegen seksueel misbruik in de muziekindrustrie. In een rondetafelgesprek door The Hollywoodreporter met ondermeer actrices Jennifer Lawrence en Emma Stone praatten de vrouwen over het wangedrag van mannen in de film- en muziekindustrie.

Mary J. Blige

Mary J. Blige

Mary J. Blige vertelt dat zij nooit problemen had met mannen die zich opdrongen, omdat ze zich bewust jongensachtig gedroeg. Ze voelt mee met de vrouwen die wel misbruikt zijn en kan dat ook invoelen, omdat ze als kind ’daar allemaal doorheen ging, de hele weg naar mijn volwassenheid’. „Ik ben heel erg blij voor hen dat ze nu vrij zijn om uit te spreken wat ze jarenlang geheim moesten houden. Zo’n geheim houdt je gevangen.”

Haar ervaringen in haar jeugd zorgden ervoor dat ze het later uithield in de muziekindustrie, in tegenstelling tot andere artiesten die ze ziet, ’die zo graag iets willen bereiken dat ze bepaalde dingen doen’. „Ik ben bewust ruime broeken, stoere schoenen en grote hoeden gaan dragen. Het heeft jaren geduurd voor ik zelfs maar make-up en weer strakke kleren durfde dragen. En ik heb nog steeds te dealen met deze geheimen. Ik hoop dus echt dat de vrouwen die zich nu uitgesproken hebben, zich weer vrij voelen, want deze geheimen doen echt pijn.”

Ze vertelde in het gesprek ook dat ze heel goed begrijpt dat sommige vrouwen zich pas jaren later uitspreken en soms pas achteraf inzien dat hetgeen ze meemaakten, niet normaal was en onder de noemer seksueel misbruik valt.