Entertainment/Royals
1257417964
Royals

Lopen achter kist Queen maakt herinneringen over Diana los bij prins William

Prins William heeft woensdag vaak moeten denken aan zijn moeder Diana toen hij achter de kist van de overleden koningin Elizabeth liep. Dat vertelde de royal donderdag aan mensen bij Sandringham Estate toen hij de bloemenzee daar bekeek, meldt Reuters.

William liep woensdag, net als 25 jaar geleden, met zijn broer prins Harry achter de kist van Diana op weg naar haar begrafenis. „De wandeling gisteren was een uitdaging”, zei William, die ook aangaf dat er herinneringen bij hem naar boven kwamen.

Tekst gaat verder onder de video. Video: Zo werd de kist van de overleden koningin naar Westminster Hall gebracht.

William en Harry, toen 15 en 12 jaar, volgden de kist van hun moeder door het centrum van Londen nadat ze in 1997 op 36-jarige leeftijd was omgekomen bij een auto-ongeluk in Parijs.

(Tekst gaat verder onder de foto.)

William en Harry lopen achter de kist van hun moeder Diana (1997).

William en Harry lopen achter de kist van hun moeder Diana (1997).

Voor de broers, die de afgelopen jaren een moeizame relatie onderhouden, was de wandeling een moment dat de rest van hun leven bepaalde. In het verleden hebben ze vaak gesproken over het blijvende trauma dat ze hebben doorstaan na de dood van hun moeder en die wandeling, waarbij ze ondanks hun verdriet hun gezicht in de plooi probeerden te houden.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop