Nieuws/Entertainment
1259402
Entertainment

Marina Meijer wint Karen de Bok Talent Prijs

Documentairemaakster Marina Meijer is in de prijzen gevallen met haar filmplan C’est les autres. Ze kreeg vanmiddag de Karen de Bok Talent Prijs tijdens een bijeenkomst van het NPO-fonds op IDFA.

De jury verkoos Meijer boven vijf andere kandidaten die meededen aan de IDFAacademy & NPO-fonds workshop. Talentvolle documentairemakers werkten de afgelopen maanden onder begeleiding van Coco Schrijver en Joost Seelen aan een documentaire idee. Naast de onderscheiding ontving de winnares ook een waardecheque van 25.000 euro. Met dat geld uit het NPO-fonds mag Meijer haar plan verder ontwikkelen, in samenwerking met de omroep.

De prijs werd in voorgaande jaren uitgereikt als de Mediafondsprijs Documentaire en is nu vernoemd naar Karen de Bok, de begin dit jaar overleden hoofdredacteur televisie van de VPRO. „Karen de Bok had een haarfijn gevoel voor nieuw en origineel talent dat zich onder haar vleugels tot bijzondere makers ontwikkelde”, vertelde NPO-voorzitter Shula Rijxman bij de prijsuitreiking. „Door de prijs haar naam te geven, willen we die traditie laten voortzetten.”