Nieuws/Entertainment

Katy Perry niet meer welkom bij Victoria’s Secret-show

Katy Perry

Katy Perry

ANP

Zangeres Katy Perry, die aanstaande maandag zou optreden bij dé Victoria’s Secret-show in China, is voor onbepaalde tijd verbannen uit het Aziatische land. Ze wordt vervangen door Harry Styles, zo melden bronnen aan Page Six.

Katy Perry

Katy Perry

ANP

Het visumverzoek van Katy werd afgewezen door de Chinese overheid. Naast de zangeres zijn ook een aantal modellen de toegang tot China ontzegd, waaronder een van de belangrijkste gezichten van Victoria’s Secret, Gigi Hadid.

De afwijzing voor Perry komt onverwacht, daar ze in eerste instantie positief bericht kreeg van de overheid. Pas nadat de Chinese autoriteiten ontdekten dat de Amerikaanse zangeres in 2015 tijdens een optreden in de Taiwanese hoofdstad Taipei met een Taiwanese vlag om haar lijf gewikkeld op het podium is verschenen, kwam het negatieve bericht. Perry droeg onder de vlag een gouden jurk met een patroon van zonnebloemen. Die waren in 2014 het symbool van de anti-Chinese studentenprotesten in Taiwan.

„Elke artiest die in China wil optreden wordt door de autoriteiten volledig door de molen gehaald. Ze bekijken onder anderen persberichten en controleren social media accounts. Maroon 5 werd een aantal jaar geleden ook de toegang tot China ontzegd omdat een van de bandleden de Dalai Lama een fijne verjaardag had gewenst op Twitter.”

Modellen

Gigi zou volgens bronnen zijn verbannen vanwege een eerdere Instagram-video. Eind augustus lag ze om de video onder vuur in China, omdat ze hierin volgens sommige mensen Aziaten belachelijk maakte door een Boeddha met dichtgeknepen ogen na te doen. Boze fans reageerden toen dat het model niet meer welkom was in China, waarop Gigi haar excuses in het Mandarijn aanbood op Weibo, een groot Chinees social mediaplatform.

Ook een aantal andere modellen die mee zouden doen aan de Victoria’s Secret-show zijn verbannen of zitten nog in het proces om een visum te krijgen. Zo mogen Julia Belyakova, Kate Grigorieva en Irina Sharipova het land niet in, en is het visum van Adriana Lima nog niet verstrekt wegens ’lopende problemen’.

Lees meer over