Nieuws/Entertainment
1264030
Entertainment

Kiki van Deursen lastiggevallen door Jappe Claes

Actrice Kiki van Deursen (32) zegt tijdens haar acteeropleiding lastiggevallen te zijn door docent Jappe Claes, die onlangs in opspraak kwam wegens seksueel overschrijdend gedrag.

Zo liet Jappe Claes regelmatig leerlingen naar Hotel de l’Europe komen en deed vervolgens dan een poging ze te misbruiken. Kiki vertelt daarover tegen WNL: „Ik ben ook een Hotel de l’Europe-meisje. Ik ben in aanraking gekomen met deze man en dat was niet in de les.”

Ondanks het voorval laat de 32-jarige actrice, die onder anderen bekend is van Van God Los en Smeris, weten dat ze er geen trauma aan heeft overgehouden. „Dat is wel anders bij de andere meisjes”, voegt ze toe. Ook werd haar opgedragen niets over het incident te zeggen. „Ik heb er niets over gezegd. Ik had het gevoel dat ik dat niet hoefde te doen. Dat werd mij ook gezegd: ‘Zeg maar niets’.”

Jappe Claes vertrok vorige maand bij het Nationale Theater, nadat er meerdere oud-leerlingen hem beschuldigden van seksueel wangedrag. Kiki zegt hierover: „Ik denk dat het goed is dat hij geen les meer mag geven, want hij maakte misbruik van zijn machtspositie. Dat heeft hij zich destijds misschien niet beseft, maar nu wel.”