Entertainment/TV
1267063832
TV

Prijzenregen voor Mattie & Marieke bij RadioRing?

Qmusic-dj’s Mattie Valk en Marieke Elsinga zijn allebei in de race voor een Zilveren RadioSter. Ook hun ochtendshow Mattie & Marieke kan in de prijzen vallen tijdens het jaarlijkse RadioRing-gala.

Elsinga wist de RadioSter de afgelopen twee jaar al te verzilveren. Zij neemt het nu op tegen Annemieke Schollaardt (NPO Radio 2, AvroTros) en Emmely de Wilt (NPO Radio 2, Kro-Ncrv). Haar collega heeft voor het eerst een nominatie in deze categorie. De concurrentie bestaat uit Valks Qmusic-collega Domien Verschuuren en Tim op het Broek (Kink).

Met hun radioprogramma is het duo genomineerd voor de Gouden RadioRing, net als in 2020. Toen zagen ze de prijs aan hun neus voorbijgaan: Wilfred Genee en co. wonnen met Veronica inside, dat dit jaar ontbreekt. De strijd gaat tussen Mattie & Marieke, Arbeidsvitaminen (NPO Radio 4, AvroTros), Jan-Willem start op (NPO Radio 2, BnnVara), Kinkstart (Kink) en The boom room (Slam!).

Of Mattie en Marieke de radioprijzen winnen, wordt volgende week donderdag bekend. Dan wordt het gala vanaf 20.00 uur uitgezonden op NPO Radio 2 en YouTube.

Ook worden Marconi Awards uitgereikt. De oeuvreprijs gaat naar Daniël Dekker. Genomineerd voor aanstormend talent zijn Wouter Bouwman (NPO Radio 1, BnnVara) Natasja Gibbs (NPO Radio 1, BnnVara) en Sophie Hijlkema (NPO 3FM, AvroTros). Voor beste zender zijn in de race FunX, Kink en Qmusic.