Nieuws/Entertainment
1268292759
Entertainment

Prins Andrew verliest steun van bedrijfsleven

Prins Andrew

Prins Andrew

Goede doelen waaraan prins Andrew is verbonden en sponsors van zijn maatschappelijke activiteiten beraden zich of zij de relatie met de in opspraak geraakte hertog van York nog wel willen voortzetten. Volgens de Financial Times hebben in elk geval KPMG en Aon laten weten afstand te nemen van de prins om hun eigen reputatie te beschermen.

Prins Andrew

Prins Andrew

Andere bedrijven hebben de Britse zakenkrant verteld dat ze hun betrokkenheid bij bijvoorbeeld [email protected], waar jonge ondernemers hun ideeën en start-ups voor het voetlicht kunnen brengen, heroverwegen of tegen het licht houden. Voor de prins zou het afhaken van sponsors als de Bank of China, Bosch en anderen rampzalig zijn.

Maar bedrijven zijn niet de enige die twijfelen over de band met Andrew. Studenten van de universiteit van Huddersfield willen ook af van Andrew als ’chancellor’, een stap die het universiteitsbestuur vooralsnog niet bereid is te zetten. „Het enthousiasme van de hertog voor innovatie en ondernemerschap past precies bij het werk van de universiteit. Het paleis heeft alle beschuldigingen aan zijn adres categorisch ontkend en dat werd zaterdag door de hertog van York zelf nog eens herhaald in het BBC-interview”, aldus een woordvoerder.

Zakenman en misbruik

Prins Andrew ligt de laatste tijd onder vuur vanwege zijn vriendschap met Jeffrey Epstein, de onder meer van misbruik van minderjarige meisjes beschuldigde Amerikaanse zakenman.

Ook na de veroordeling en celstraf van Jeffrey Epstein bleef de prins met hem omgaan. De 59-jarige zoon van koningin Elizabeth heeft daar achteraf spijt van, zei hij in een gesprek met BBC Newsnight. In hetzelfde interview ontkende Andrew ook dat hij seks zou hebben gehad met een minderjarig meisje. Het slachtoffer, Virginia Giuffre, beschuldigt hem daar al jaren van.