Nieuws/Entertainment
1271660
Entertainment

Cliff Richard definitief niet vervolgd

Cliff Richard wordt definitief niet vervolgd voor seksueel misbruik. Twee vermeende slachtoffers hadden een verzoek ingediend om de beslissing om hem niet te vervolgen te herzien. De openbare aanklager heeft nu besloten dat de originele uitspraak blijft staan en dat de zanger dus vrijuit gaat.

"De aanklager kreeg het verzoek om twee beslissingen te herzien. Een advocaat van de aanklager - die niet betrokken was bij de originele beslissing - heeft het bewijs volledig herzien en is tot de conclusie gekomen dat de beslissing om hem niet aan te klagen correct is geweest."

Sir Cliff is uiteraard blij met de uitspraak. "Zoals ik al eerder heb gezegd, ben ik onschuldig. Dus ik ben als vanzelfsprekend blij met deze beslissing en hoe snel dit is gegaan. Ik hoop dat de zaak hiermee is afgesloten", zei hij volgens Mirror.

Twee van de vermeende slachtoffers van Cliff hebben eind augustus een verzoek gedaan om de beslissing om hem niet te vervolgen te herzien. Het Britse Openbaar Ministerie had in juni juist besloten de al twee jaar voortslepende zaak te laten rusten omdat er onvoldoende bewijs was voor de beschuldigingen, die door vier destijds minderjarige mannen werden geuit en betrekking hadden op de jaren 1958 tot 1983.