Nieuws/Entertainment
1273797
Entertainment

Jeroen van der Boom en Dany klaar met dansen

Jeroen van der Boom en zijn vrouw Dany vielen zaterdagavond als eerste danskoppel af in de dansshow Dance Dance Dance. Ze vergaarden in de derde show van dit tweede seizoen niet genoeg punten en eindigden onderaan het puntenklassement.

Jeroen en Dany gingen niet met lege handen naar huis. Ze hebben 25.000 euro bij elkaar gedanst dat ze mogen besteden aan KWF Kankerbestrijding. Dany's moeder is negen jaar geleden overleden aan de gevolgen van borstkanker, vertelde ze. KWF kan het geld goed gebruiken voor kankeronderzoek bij vrouwen.

Dany deed in de zaterdagavondshow een solodans op de choreografie van All That Jazz uit de musical Chicago. Ze kreeg daarvoor tweemaal een 7 van juryleden Timor Steffens en Dan Karaty. Jurylid Igone de Jongh waardeerde de solo met een 7,5.

Jeroen en Dany hadden ook een romantisch nummer samen. Ze dansten op de hit More Than a Woman van de Bee Gees. Timor noemde dit een sterke performance en waardeerde de dans met een acht, net als Igone. Dan Karaty gaf er een 7,5 voor.

Jeroen: "Het publiek heeft kunnen zien dat het een enorm gevecht voor ons is geweest, wat een nekslag. Maar ik kan het iedere artiest, zanger of presentator aanraden om volgend jaar mee te doen." Dany: "Ik heb er onwijs van genoten, van begin tot eind."

GTST-acteurs Robin Martens en Buddy Vedder leiden het klassement van Dance Dance Dance. Robin scoorde negens met een solo op de hit Sorry van Justin Bieber. En voor hun gezamenlijke dans kregen ze een 9,5 van de jury.