Nieuws/Entertainment
1275988
Entertainment

Géza Weisz heeft 'moeite met de liefde'

Géza Weisz (29) heeft de vrouwen voor het uitzoeken, maar vindt zichzelf 'rampzalig' op het gebied van de liefde. "Ik moet leren om de kick van de opwinding en het kalme geluk niet met elkaar te verwarren."

De acteur verwacht dan ook erg veel van de liefde. "Dat zit bijna tegen het kinderlijke aan. Alsof het een Disney-film is", zegt hij in een interview met magazine JAN. Géza weet wel dat hij realistisch moet blijven. "Ik hoop iemand te vinden met wie ik het heel lang volhoud, dat we met plezier samen naar het theater gaan en goede gesprekken voeren. Maar op de een of andere manier kom ik altijd bij een femme fatale terecht met een diepe seksuele aantrekkingskracht, die het ene moment fantastisch is en het andere moment juist vreselijk ingewikkeld."

Hij ziet om zich heen dat hij niet de enige is die moeite heeft met de liefde. "Iedereen gaat maar uit elkaar. Misschien komt het wel door iets als Instagram, de hele tijd heb je prikkels, zie je nóg mooiere, betere, leukere mensen. Het gras is niet eens groener aan de andere kant van de heuvel, er is gewoon te véél gras."

Drijfveer

Weisz is continu op zoek naar 'de high'. En die zoekt hij niet in drank en drugs. "Wel in vrouwen, acteren, draaien. Als ik heb staan dj'en met voor mijn neus een groep gillende meisjes, en ik stap 's avonds alleen in mijn bed, voelt dat als cold turkey. Maar onenightstands zijn ook niet zaligmakend, daar ben ik inmiddels wel achter."

Géza worstelt met zijn strijd met de liefde, want het is een van zijn grote drijfveren. "Diep vanbinnen, wil ik, denk ik voor het toekomstige vrouwtje de allerbeste en de allerleukste zijn. De beste aap van de rots. Vandaar dat onrustige streven naar succes."