Nieuws/Entertainment
1276045
Entertainment

John Williams: 'Dit is géén Heel Holland Bakt'

Nederland is een nieuw bakprogramma en een tv-duo rijker. In Ja ik wil… een taart heeft John Williams tv-kok Miljuschka Witzenhausen aan zijn zijde. „Dit is géén Heel Holland bakt .”

„We kenden elkaar alleen van tv”, zegt Williams over zijn nieuwe presentatiepartner. „Het is best lastig om een tv-duo te vormen. Zij is net binnen bij RTL, ik heb dan de neiging te veel te pamperen of gerust te stellen.”

„We hebben zo af en toe met boter weer iets moeten gladstrijken”, vertelt Witzenhausen lachend. „Nee hoor, het was meteen senang. John is voor mij een beetje als een grote broer.”

De presentatrice blijft ook nog te zien op 24Kitchen. „Ik mag nu mijn vleugels uitslaan. Het is te gek om aan zo’n groot publiek te laten zien wat bakken inhoudt.”

„Maar”, zo bezweert Williams, die de vergelijking wel begrijpt: „Dit programma is totaal geen Heel Holland bakt . Het draait vooral om het bruidspaar, dat tegelijkertijd ook de jury is.”

Witzenhausen: „Het gaat meer om een deel emotionele bezegeling: vrouwen willen een mooi aanzoek, mooie ring, jurk en taart.” Williams: „En als je bij een bakkerij komt en je wil voor 200, 250 gasten echt uitpakken, dan ga je al snel over de duizend euro heen.”

„De bakkers krijgen filmpjes te zien van een interview met mij en het bruidspaar, daar kunnen ze ideeën voor de vorm opdoen. Het worden drie verschillende taarten, iedere taart heeft een verhaal.”

„De vreemdste taart? Dat was een boom”, vertelt Witzenhausen. „Een levensboom met een paard, geesten, poppen en bladeren. En de taart hing aan een tak. Je wist niet hoe je je ogen de kost moet geven. Ik ben er een beetje om de kandidaten te begeleiden en ze aan te sturen qua smaak, als een soort juffrouw van de bakstudio. Wat mensen kunnen winnen? De eeuwige eer. Ze bakken fervent en willen laten zien: dit kan ik!”