Nieuws/Entertainment
1277574
Entertainment

Boer Marc valt door de mand

Boer Marc Verkuyl, de viskweker uit Zambia, breekt nu al de harten van de briefschrijfsters. Hij blijkt namelijk een goed betaalde expat te zijn die de boerderij moet redden.

Uit onderzoek van Quote blijkt dat de boer, die zondagavond de harten stal van de Boer Zoekt Vrouw-kijkers, niet de 'klassieke' boer is. Marc Verkuyl is door een uitzendkantoor van de Amsterdamse Zuidas ingehuurd als manager om de boerderij in Zambia weer op orde te krijgen.

Volgens het blad is Verkuyl ingehuurd door Amsco, het bedrijf dat experts uitzendt naar Afrikaanse gebieden om het management over te nemen. Marc werd ingehuurd door hen, omdat de tilapiavis bedreigd wordt door extreme overbevissing. Zijn opdracht is om te voorkomen dat er een tekort zou ontstaan aan de vissen en de kweek te bevorderen.

De KRO-NCRV bevestigt dat Marc geen 'klassieke' boer is, omdat het bedrijf niet van hem zou zijn. "Hij is een farm-manager", verklaart persvoorlichter Birgit Jansen. "Dit is het nieuwe boeren", verdedigt ze de keuze. "Zijn droom is dat hij ooit mensen kan opleiden zodat er Zambianen zijn die zijn functie ooit kunnen overnemen", verklaart zij aan Privé. "Hij is zeer zeker een agrariër, hij zit niet met zijn handen in de klei, maar in de vis."

Boer David is niet de eigenaar van de boerderij in Roemenië waar hij gevolgd wordt door de camera's van Boer Zoekt Vrouw. Ook boer Wim, die aan een eerdere internationale reeks mee deed, bleek niet de eigenaar van de boerderij in Tanzania, waar hij werd gefilmd.