Nieuws/Entertainment
1279548
Entertainment

Sylvie Meis vindt het lastig om te vergeven

Sylvie Meis staat weer volop in de Nederlandse spotlights. De presentatrice is terug op vaderlandse bodem, maar heeft daar lang over getwijfeld. Nu is ze blij met haar gemaakte keuze.

"Vergeven is heel lastig voor mij. Zeker als het heel heftige dingen zijn. Maar ik kan iets wel naast me neerleggen, ik vind van mezelf dat ik moet vergeven. Het werkelijke vergeven van iets, kan heel bevrijdend zijn, weet ik uit ervaring, maar ik vind het eerlijk gezegd wel lastig. Ik probeer het wel te vergeten, want ik wil het niet altijd met me meedragen", zegt Sylvie Meis in gesprek met Beau Monde.

De ex van Rafael van der Vaart zegt verder dat ze dingen heeft meegemaakt waardoor ze anders is geworden. "Als je weet wat er fout is gegaan, weet je hoe je die ervaring kunt gebruiken om te voorkomen dat het - met nieuwe mensen - niet nogmaals gebeurt. Met nieuwe mensen, ja. Waarom zou ik mezelf twee keer stoten aan dezelfde tafel? Dat ga ik toch niet doen? Nieuwe vriendschappen, nieuwe relaties, daar leert een mens van."

Daaropvolgend vertelt de 38-jarige zakenvrouw dat ze verdriet in het verleden laat. “Ik heb het achter me kunnen laten. Dat heeft me tijd gekost, maar ik kan het wel. We zijn inmiddels vier à vijf jaar verder, kun je nagaan. Ik ben nu pas klaar om weer in Nederland te werken. Twee jaar geleden was ik dat nog niet. Ik ben echt gekwetst door alles wat ik heb meegemaakt, ook in de media. En als ik me gekwetst voel, kan ik me niet openstellen. Nu, voor de promotie van ‘Wedden dat ik het kan’, moest ik echt een drempel over. Maar tijd heelt alle wonden."