Nieuws/Entertainment
1280801
Entertainment

Column Evert Santegoeds: Strikt Privé 

Het is en blijft een nummer waarmee MIEKE TELKAMP niets minder dan muziekgeschiedenis schreef. Niet voor niets ging Waarheen, waarvoor meer dan EEN MILJOEN KEER over de toonbank en ontving Mieke voor haar lijflied een zeldzame Diamanten Plaat.

Het nieuws van haar overlijden deed me terugdenken aan de tijd dat ik haar geregeld zag bij tv-opnamen, dus vóór de dag waarop zij zichzelf - naar eigen zeggen - ‘in de VUT gooide’ en zich nooit meer tot een comeback liet verleiden.

Daarna sprak zij nog wel één keer, na herhaaldelijk aandringen dat we nu met een modern woord ‘stalken’ zouden noemen, met collega JAN URIOT, die haar laatste interview noteerde en met haar terugkeek op een rijk leven en dito carrière, maar zij vertelde ook over haar grote, maar stille verdriet. De afgelopen dagen zal Mieke antwoord hebben gekregen op de twee vragen - ‘waarheen’ en ‘waarvoor’ - die zij zich, zingend, tientallen jaren stelde.

Dat deze bijzondere vrouw nu maar in vrede mag rusten.

Bijzonder is een foto die we laten zien van MÁXIMA’s moeder MARIA DEL CARMEN CERRUTI. De ambitieuze Argentijnse, die haar man minister maakte en haar dochter Koningin, laat zien dat zij op nóg iemand in de familie buitengewoon trots is…

Openhartig zijn HANS KRAAY jr. en ANDRÉ HAZES jr. in deze editie. Kortom, er is weer een hoop te lezen in de week dat lekker de wintertijd gaat beginnen!

Weekblad Privé is ook te downloaden via de Privé-app voor de iPad en iPhone