Nieuws/Entertainment
1282502
Entertainment

Amanda Seyfried onderschat dwangstoornis niet

Amanda Seyfried

Amanda Seyfried

Amanda Seyfried springt in de bres voor mensen met een psychische aandoening. De dertigjarige actrice lijdt zelf aan een dwangstoornis en ze wil dat zij en anderen die eraan lijden serieuzer worden genomen.

Amanda Seyfried

Amanda Seyfried

In gesprek met Allure neemt Amanda Seyfried zichzelf als voorbeeld. "Ik heb geen gasfornuis in mijn huis omdat ik bang ben dat ik 'm een keer aan laat staan." De actrice heeft medicijnen voor haar dwangstoornis. "Ik gebruik Lexapro inmiddels elf jaar en kom er nooit meer vanaf. Gelukkig krijg ik de laagste dosering, dus het kan net zo goed een placebo zijn. Ik wil echter niet stoppen omdat ik bang ben dat het weer erger wordt."

De actrice uit onder meer Dear John, Letters to Juliet en Gone wil duidelijk maken dat een mentale ziekte als een dwangstoornis niet onderschat mag worden. "Het wordt gezien als een ander soort ziekte, maar dat is het eigenlijk niet. Het heeft geen wond, maar je weet dat het er is. Waarom moet men dan vaak bewijzen dat er wat aan de hand is? Als het opgelost kan worden, dan moet je het ook gelijk oplossen."