Nieuws/Entertainment
1282606
Entertainment

VIDEO - 'Appartement Kim slecht beveiligd'

VIDEO - De conciërge van het appartement in Parijs waarin Kim Kardashian bivakkeerde toen ze bruut werd overvallen, heeft zich voor het eerst uitgesproken over de bewuste nacht. Hij vindt dat de appartementeigenaar de schuld op zich moet nemen. "Beveiliging boeide hem helemaal niet."

Vanwege veiligheidsoverwegingen noemt hij zichzelf in het interview met Daily Mail Abdulrahman (39). Hij zegt dat de eigenaar meerdere malen gewaarschuwd is voor 'de kwetsbaarheid van het hotel' en dat zijn gasten gevaar liepen. De conciërge vond de beveiliging zo laks dat er 'mensen konden sterven'.

Abdulrahman vervolgt zijn relaas: "Er was eigenlijk geen echte beveiliging. Dat is een keuze. Beveiliging boeide het hotel niet. We hebben dat jaren geleden al zo vaak gezegd: 'jullie moeten een camera plaatsen, een beveiligingsproces starten rond sleutels.' Niets zat op slot, de beveiliging was gewoon heel erg slecht."

Beveiligingscode

Zo is de beveiligingscode van de voordeur van het appartement al járen niet veranderd. "Iedereen kende het." Volgens Daily Mail is deze code zelfs twee weken ná de overval nog steeds niet veranderd.

Abdulrahman was de enige 'beveiliger' die in de bewuste nacht aan het werk was. De Algerijn werd geboeid en gesommeerd om de overvallers naar Kim te leiden en zelfs te fungeren als tolk. Volgens hem werd Kims houten kamerdeur slechts beveiligd met maar één slot, zonder extra beveiliging tegen indringers. Hij zou nu overwegen om de appartementeigenaar aan te klagen.

Prostituees

Daily Mail nam afgelopen weekend de proef op de som door met de beveiligingscode die de conciërge hen gaf, naar binnen te gaan. Ze konden ongestoord binnenkomen. Alleen een vrouwelijke conciërge en één beveiliger waren in het gebouw om ze eventueel een halt toe te roepen. "Ik heb dus al jaren geleden gezegd dat de beveiliging beter moet, maar het interesseert ze niet."

Volgens bronnen van de politie zou het hotel bewust geen camera's hebben geplaatst, zodat de celebrities en de rich and famous niet betrapt zouden worden met een prostituee of iets dergelijks. Het appartement heeft ook geen adres, omdat het erg discreet moet blijven allemaal. "Niet alleen geen adres, maar ook geen beveiliging", grapt Abdulrahman.

Repareren

Voormalige collega's van de conciërge vrezen nog wel voor zijn leven. "Die overvallers waren groot en sterk en weten hoe hij er uitziet. Wellicht zijn ze zelfs naar hem op zoek, ze weten alleen zijn naam niet."

Zelf vindt hij vooral dat de politie niet goed met hem is omgegaan. "Na afloop lieten ze aan mijn lot over, heb bovendien uren na de overval nog met handboeien omgezeten. De politie kreeg ze niet af. Ze hebben mij ook geen psychologische hulp aangeboden, ik moet mezelf maar zien te repareren. Daarnaast hebben ze naar de media gelekt over wat ik over de identiteit van de overvallers gezegd zou hebben. Daardoor brachten ze mij in gevaar."