Nieuws/Entertainment
1282620
Entertainment

Ex Carrey wilde zelfmoord plegen tijdens relatie

Cathriona White, die zichzelf vorig jaar van het leven beroofde, liep al veel langer rond met suïcidale gedachten. Er zijn namelijk brieven gevonden - die stammen uit de periode waarin de visagiste nog een relatie had met Jim Carrey - waarin ze schrijft dat ze zelfmoord gaat plegen.

Volgens TMZ hebben onderzoekers, kort na haar dood op 28 september 2015, meerdere afscheidsbrieven gevonden. De eerste brief was van oktober 2012; een maand na haar vaders dood en twee maanden nadat Cathriona een relatie kreeg met Jim. Hierin staat te lezen dat ze vindt dat ze niet thuishoort in deze wereld en dat ze zichzelf te 'verziekt' vindt om van te houden. Ook schrijft ze dat ze van de acteur houdt en dat het haar spijt.

In de tweede brief - geschreven na hun breuk in mei 2013 - beschuldigt Cathriona haar ex van het overdragen van geslachtsziektes en wijst ze Jim aan als voornaamste reden waarom ze zelfmoord wil plegen. Ze schrijft: 'mijn bloed is in jouw handen' en 'jij hebt mijn trekker overgehaald'.

Doorslaggevend

Achttien maanden later kwam het stel weer bij elkaar en hadden ze onder andere een romantische date in Malibu, slechts negen dagen voordat Cathriona uiteindelijk zou bezwijken aan de gevolgen van een drugsoverdosis.

 

De zelfmoordbrieven zouden doorslaggevend kunnen zijn in de rechtszaken die momenteel lopen, waarin Jim door Cathriona's weduwnaar en haar moeder verantwoordwoordelijk wordt gehouden voor de dood Cathriona. Volgens TMZ zouden de brieven bevestigen dat Cathriona woedend was op Jim om de geslachtsziektes, maar dat dit niet de uiteindelijke reden van haar zelfmoord hoeft te betekenen, aangezien ze een jaar later - in 2014 -  weer bij de komiek terugkeerde.

Gebroken hart

Ook zou ze in de war zijn geraakt en suïcidaal zijn geworden door verschillende factoren die niets met de acteur te hebben hebben, zoals de dood van haar vader. In de laatste afscheidsbrieven, die naast het lichaam van Cathriona gevonden zijn, staat geschreven dat ze zichzelf vanwege een gebroken hart van het leven heeft beroofd en niet omdat geslachtsziektes had.

In één van haar brieven schrijft ze aan Jim: 'jij bent mijn familie'. Tot slot laat ze weten dat ze wil dat de Hollywood-ster zich buigt over de begrafenis en dat hij haar nalatenschap beheert. Cathriona's echtgenoot - van wie wordt gezegd dat het een 'schijnhuwelijk' was - of haar moeder worden in geen enkele brief genoemd.

Bekijk hier de afscheidsbrieven van Cathriona White.