Nieuws/Entertainment
1282663
Entertainment

Lolbroek Gordon snel uit De Slimste

Gordon heeft na één aflevering van De Slimste Mens Ter Wereld zijn biezen alweer kunnen pakken. Hij werd gisteravond laatste in de Belgische variant van het populaire programma. Presentator Erik van Looy wuifde hem weg als 'fantastisch personage', maar dat bleek dan ook het enige positieve aan zijn deelname...

Volgens Het Laatste Nieuws wist Gordon nauwelijks hoe De Slimste Mens in elkaar stak. Daarnaast had 'Goor' klaarblijkelijk niet heel veel ambitie om ook echt een avondje de slimste te zijn. Hij kwam dan ook totaal onvoorbereid het strijdtoneel op.

Het was de openingsaflevering van het veertiende seizoen van het programma in België. Van enige spanning was geen sprake, het ontbrak de deelnemers aan 'de nodige die hard-winnaarsmentaliteit', zo schrijft de site.

Kutspel

Gordon nam het op tegen oud-olympische kampioene sprint Kim Gevaert en Jonas Geirnaert, beter bekend als Kabouter Wesley. Het bleek echter al snel dat hij niet tegen de twee was opgewassen. Geirnaert wist uiteindelijk de dagzege te pakken.

De wederhelft van Gerard Joling kreeg wel regelmatig de lachers op zijn hand. Zo had hij het nodige aan te merken op de gerestylde kleding van Geirnaert. "Die is niet meer te redden." Ook had Gordon nog wel wat te zeggen tegen jurylid Philippe Geubels: "Of ik ver ga komen? Jawel! Hoelang is het geleden dat jij nog eens ver gekomen bent?", grapte de presentator.

Op een gegeven moment ligt Van Looy om de haverklap dubbel van het lachen. Gordon: "Jongens, waar ben ik eigenlijk in terecht gekomen. Kom op met dat kutspel", zei de ongeduldige kandidaat uit Nederland.