Nieuws/Entertainment
1283136595
Entertainment

Dit gaat queen Elizabeth over de coronacrisis zeggen

Koningin Elizabeth

Koningin Elizabeth

De toespraak die de Britse koningin Elizabeth zondag op televisie geeft over het coronavirus, is zaterdagavond bij Britse media al deels bekend. Volgens hen spreekt de koningin de hoop uit dat de coronacrisis laat zien dat de huidige generatie Britten net zo sterk is als de vorige generaties.

Koningin Elizabeth

Koningin Elizabeth

De 93-jarige koningin nam in Windsor Castle een videoboodschap op om het volk moed in te spreken. „Ik spreek jullie toe in een uitdagende periode. Een periode van verstoring van ons leven; een storing die sommigen verdriet heeft gebracht, anderen financiële moeilijkheden, en die onze dagelijkse levens heeft veranderd”, vertelt de koningin. Ook spreekt Elizabeth haar bewondering uit voor het zorgpersoneel en andere werkenden die het land draaiende houden.

De koningin zegt trots te zijn op hoe Groot-Brittannië heeft gereageerd op de crisis. „Ik hoop dat in de komende jaren iedereen trots zal terugkijken op hun reacties op deze uitdaging. En dat zij die na ons komen zeggen dat deze generatie Britten net zo sterk is als alle andere generaties. Dat we zien dat zelfdiscipline, stille en goede vastberadenheid en solidariteit hoog in het vaandel staan in dit land.”