Nieuws/Entertainment
1286012862
Entertainment

RTL stopt per direct met De Villa wegens ’seksueel grensoverschrijdend gedrag’

De deelnemers aan De Villa.

De deelnemers aan De Villa.

RTL 5 heeft besloten om de uitzendingen van De Villa per direct stop te zetten wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag in het programma.

De deelnemers aan De Villa.

De deelnemers aan De Villa.

„Seksueel grensoverschrijdend gedrag is onacceptabel en mag nooit worden gepromoot, niet voor en niet achter de schermen”, laat een woordvoerder weten. „Dat er tot twee keer toe scènes worden uitgezonden die iets anders suggereren, kunnen we niet tolereren en we bieden hiervoor onze excuses aan.”

Onder anderen presentator Tim Hofman leverde kritiek op twee scènes in het programma. Daarin is onder meer te zien hoe een van de deelneemsters een opdringerige medekandidaat van zich af moet slaan in bed. Ze wijst hem meerdere keren af, maar hij blijft haar lastigvallen. Tim sprak zijn afschuw uit over het moment en over hoe RTL met de beelden omging, met een volgens hem „grappig muziekje en ludieke voice-over” eronder.

Grondig onderzoek

„Er wordt een grondig onderzoek gestart met de desbetreffende inhoudelijk verantwoordelijken bij de zender en bij producent Blue Circle om te achterhalen hoe dit fout heeft kunnen gaan”, laat RTL weten. „En vooral hoe we dit in de toekomst voorkomen.”

In De Villa namen acht vrijgezellen een week lang hun intrek in een luxueus onderkomen onder de Spaanse zon.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop