Nieuws/Entertainment
1287263
Entertainment

’Bromance Obama en Biden nog steeds gaande’

Barack Obama met Joe Biden

Barack Obama met Joe Biden

Voormalig president van Amerika Barack Obama feliciteerde zijn goede vriend Joe Biden, die acht jaar lang zijn vicepresident was, via Twitter met een humoristische boodschap. Hij postte een zogenaamde ’feel-good’ meme; in dit geval een foto waarop beide mannen te zien zijn met een grappige tekst.

Barack Obama met Joe Biden

Barack Obama met Joe Biden

Obama en Biden zijn zo close met elkaar, dat hun relatie grappend een ’bromance’ genoemd wordt. In zijn post spreekt de 44e president dan ook lovend over zijn vriend: „Gefeliciteerd Joe, je bent mijn broer en de beste vicepresident die iemand zich kan wensen.”

Er zijn inmiddels zoveel memes van Obama en Biden verschenen, dat ze een heuse internetsensatie zijn geworden. Joe sprak hier afgelopen week over met NBC: „Ze kloppen allemaal! Ik heb wel een paar favorieten. Het filmpje waarin ik hem vraag welke Ray-Ban zonnebril me het beste staat, vond ik erg leuk.”

Als andere favoriet noemde de vroegere vice-president de meme waarin hij Obama ervan probeert te overtuigen een vals geboortecertificaat achter te laten voor zijn opvolger Donald Trump, in een envelop waarop staat ’geheim’. Dit naar aanleiding van Trumps jarenlange beschuldigingen dat zijn voorganger niet in Amerika was geboren.