Nieuws/Entertainment
128875804
Entertainment

Lijfwacht van de Queen opgepakt met negen zakken drugs

Alsof de Queen nog niet genoeg schandalen achter de rug heeft, schreeuwen zaterdag de krantenkoppen in de Britse tabloids haar weer tegemoet. Eén van haar bodyguards is gearresteerd op verdenking van drugsbezit. Er werden negen zakken met cocaïne en ketamine gevonden in de badkamer van St. James Palace.

De soldaat behoort tot het regiment Coldstream, een elitekorps dat veschillende ceremoniële rollen heeft én de koninklijke paleizen bewaakt, zoals Windsor Castle en Buckingham Palace. Het is het oudste korps van het Britse leger. Voorlopig zal de soldaat zijn ceremoniële verplichtingen namens dat korps echter niet hoeven uitvoeren. De Royal Military Police heeft hem na zijn arrestatie uit die plicht ontheven, voor zolang het onderzoek loopt, meldt de Britse pers.

Nadat op de toiletten van de bewakers wit poeder was gevonden, werd er een onderzoek ingesteld. De politie onderzocht zijn kamer en auto op de Wellington-kazerne bij Buckingham Palace. Daar vonden ze maar liefst vijf zakken cocaïne en vier zakken ketamine gevonden, een kalmerende stof voor paarden die in Engeland ook als Klasse A-drug geldt.

Een woordvoerder van het leger bevestigt de arrestatie van de soldaat wegens drugsbezit aan de Britse media, maar wil verder geen details geven.