Nieuws/Entertainment
1288812809
Entertainment

Voormalige rechterhand Gert Verhulst moet de cel in wegens fraude

De voormalige rechterhand van Gert Verhulst, een voormalig financieel directeur van het Belgische Studio 100, is wegens fraude veroordeeld tot veertig maanden cel waarvan de helft voorwaardelijk. Ook moet Maarten S. een boete van 16.000 euro betalen en hij krijgt een beroepsverbod van tien jaar.

De rechter in Antwerpen achtte bewezen dat hij in totaal zo’n 5 miljoen euro afhandig heeft gemaakt van het amusementsbedrijf. De fraude kwam in 2016 aan het licht na een interne controle. Vervolgens bleek dat de man zich twaalf jaar lang had verrijkt ten koste van zijn werkgever.

Een van de manieren waarop dat gebeurde, was een project met speelgoedketen Fun. In de winkels van Fun zou een shop worden ingericht waar producten van Studio 100 verkocht gingen worden. Voor dat project werden allemaal rekeningen betaald, maar zeker 60 procent van de facturen was nep. Ook werden de productiebudgetten van films flink opgevoerd met fictieve rekeningen.

Gert, topman van Studio 100, noemde de fraude in 2016 zijn dieptepunt van het jaar. Tegen het Het Nieuwsblad zei hij destijds dat de kwestie hem diep raakte al lag hij er niet wakker van. „Ik vertrouwde hem blindelings. Maar ik laat mijn slaap niet voor die verdwenen miljoenen. Nu kan ik er toch niks meer aan veranderen.”

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd