Nieuws/Entertainment
1289349
Entertainment

Rosie O'Donnell: zoon Trump is een autist

Rosie O'Donnell en Donald Trump zullen wel nooit vrienden worden. In een nieuwe rel tussen de twee lijkt de comédienne te ver te zijn gegaan. Barron Trump (10), de zoon van de nieuwe president, moet het ontgelden en Rosie probeert nu door middel van een blog haar opmerking nog enigszins goed te praten.

De actrice plaatste namelijk vorige week op Twitter een bericht over het vermeende autisme van Barron. ''Barron Trump autistisch? Zo ja, dan zou dit een geweldige gelegenheid zijn om het te hebben over de AUTISTISCHE epidemie''. Ze voegde hier ook een video aan toe, waarin het gedrag wel erg overeen zou komen met de symptomen van autisme.

Barron Trump Autistic? if so - what an amazing opportunity to bring attention to the AUTISM epidemic https://t.co/Acgy1Qxyqi via @YouTube — Rosie (@Rosie) 22 november 2016

Maar dit schoot half Amerika in het verkeerde keelgat. "Als ouder van een autistisch kind voel ik me enorm beledigd. Dit is geen bericht dat autistische mensen kan helpen, integendeel, dit is gewoon pure haat", zegt een ouder. "Ik kan dit niet geloven; de elite heeft de macht om een 10-jarig ventje te treiteren en te vernietigen? Hoe laag kun je vallen?", schrijft een ander.

 

Educatief

Rosie probeert nu door middel van een zelfgeschreven blog over autisme, zichzelf te verdedigen. Ze schrijft ook dat ze 'geen ziektewens voor zijn kinderen heeft'. "Toen ik die antipesten-video zag, waar Barron in voor komt, herkende ik de symptomen van veel kinderen die het hebben. Het was educatief en informatief bedoeld. Het zijn symptomen die veel mensen niet begrijpen en toen dacht ik 'wat als het waar zou zijn?'"

De comédienne zegt in haar blog dat ze ondanks de ruzies in het verleden, niet opnieuw een confrontatie zoekt met Trump. "Maar het onderwerp autisme heeft niets met Donald te maken, al geef ik toe dat hij me wel altijd triggert op allerlei manieren."