Nieuws/Entertainment
1289403
Entertainment

Prins William wél eens met statement prins Harry

Prins William staat wél vierkant achter het statement dat Kensington Palace de wereld inslingerde om te bevestigen dat prins Harry een relatie heeft met actrice Meghan Markle. In het weekend werd gesuggereerd dat de oudste zoon van prins Charles het hiermee oneens zou zijn geweest.

"De hertog van Cambridge begrijpt de situatie volledig betreffende privacy en steunt dan ook de noodzaak van prins Harry om zijn naasten bij te staan", vertelt een woordvoerder van Kensingon Palace aan Us Weekly. "Een statement als deze wordt pas uitgegeven als de hertog is geraadpleegd."

De broers delen dezelfde media-adviseurs, dus worden ze beiden eerst geraadpleegd, omdat het voor zowel Harry als William effect kan hebben. Op 8 november stuurde de roodharige prins via Kensington Palace een statement naar buiten, met de boodschap dat hij het het zat was dat Meghan en haar familie werden lastiggevallen door pers en publiek.

Volgens Mirror zou William 'er heel ongelukkig mee zijn' dat zijn broertje dit statement naar buiten zou hebben gebracht. Hij zou gezegd hebben dat Harry vaak 'te heetgebakerd en emotioneel' is. Maar de hertog heeft nu via Kensington Palace dus laten weten dat hij volledig achter de boodschap van Harry staat.