Nieuws/Entertainment
1289574
Entertainment

Regisseur Madonna maakt Nederlandse musical

De Amerikaan Vincent Paterson is aangetrokken als regisseur van de geheel nieuwe Nederlandse musical One die vanaf eind 2018 te zien zal zijn. Dat hebben de producenten zaterdag bekendgemaakt tijdens een presentatie in Leiden.

Paterson maakte opera’s, regisseerde concerten en commercials en werkte samen met grote sterren als Madonna en Michael Jackson. Hij creëerde de roemruchte Blond Ambition Tour voor Madonna en ensceneerde haar legendarische Vogue-optreden als Marie Antoinette bij MTV. Daarnaast werkte Paterson maar liefst vijftien jaar samen met de King of Pop, Michael Jackson. De regisseur stond aan de basis van de bekende BAD Tour, maar deed ook de choreografie van clips als Smooth Criminal en Blood on the Dance Floor.

One vertelt het verhaal van volmaakte liefde en eenheid tussen twee mensen en speelt zich af tijdens de bouw van de Grote Piramide van Cheops. De piramide van Cheops is het laatst overbleven mysterie uit te klassieke oudheid. Het stuk zal te zien zijn in The LightTheatre, een nieuw theater dat speciaal voor de voorstelling wordt ontworpen en gebouwd. Het is nog steeds niet duidelijk waar het theater komt te staan.