Nieuws/Entertainment
1289590
Entertainment

Amber Heard in tranen in voorlichtingsvideo huiselijk geweld

Amber Heard heeft haar ervaringen rondom huiselijk geweld gedeeld. De ex-vrouw van Johnny Depp roept vrouwen in een voorlichtingsvideo op om openhartig te zijn over mishandeling.

Amber Heard is te zien in een voorlichtingsvideo over huiselijk geweld. In de video vertelt de actrice dat ze wil opkomen voor vrouwen die mishandeld worden en het systeem wil veranderen.

Amber vertelt in de video dat ze geen slachtoffer wilde zijn en zich vaak afvroeg hoe het haar kon overkomen. "Als het in je huis gebeurt, achter gesloten deuren met iemand van wie je houdt, dan is het niet zo duidelijk. Als een vreemde het zou doen, zou je daar niet lang over hoeven nadenken", benadrukt de ex-vrouw van Depp.

Heard wil met de video andere vrouwen stimuleren om hun verhaal te doen. "Ik heb een unieke gelegenheid om andere vrouwen eraan te herinneren dat dit niet zo hoeft te zijn. Je hoeft het niet alleen te doen.We moeten het systeem veranderen. Laat je horen."

Volgens de 30-jarige actrice heeft ze veel hulp gehad van haar vrienden. "Het aan iemand vertellen bij wie je je veilig voelt, is het begin van de keuze voor jezelf. Als ik dat niet had gehad, die paar mensen die ik echt vertrouw, dan zou mijn leven er heel anders uitzien."

Amber Heard was een tijdje verwikkeld in een vechtscheiding met Johnny Depp. De twee gingen na een huwelijk van vijftien maanden uit elkaar nadat Heard de acteur beschuldigde van huiselijk geweld. Depp heeft nooit toegegeven. 

Bekijk de video hieronder.