Nieuws/Entertainment
1289613
Entertainment

Tim Kamps speelt engel in muzikaal sprookje

Cabaretier, acteur en regisseur Tim Kamps vertolkt de rol van engel in De Kleine Sneeuwman. De voorstelling is van 24 december 2016 tot en met 7 januari 2017 in de Nederlandse theaters te zien.

Dat heeft de producent van de voorstelling zaterdag bekendgemaakt. Het muzikale sprookje is het resultaat van een Chinees-Nederlandse samenwerking. Het titelpersonage is stiekem verliefd op het balletdanseresje aan de andere kant van de kamer. Maar hij kan daar weinig mee, want hij zit opgesloten in een kleine glazen bol. De engel op de klok schenkt hem één kans: om middernacht mag hij één uur uit zijn bol, maar niet langer, anders zal hij smelten.

De voorstelling beleeft begin december de wereldpremière in China; daarna volgt de Nederlandse tournee. Het is de bedoeling dat de voorstelling het komend seizoen in diverse Chinese steden te zien is. De muziek is gecomponeerd door de Nederlandse muzikant Egon Kracht en zijn Chinese collega Xiaoqiang Yang.

Het zevenmansorkest en de cast bestaan uit Nederlanders en Chinezen. Alleen de rol van de engel, die het verhaal ook vertelt, wordt in beide landen door een andere acteur vertolkt omdat dit een sprekende rol is. Tim Kamps speelde vroeger in het cabarettrio Rooyackers, Kamps en Kamps en stond een paar jaar met Arjen Lubach op het podium als het Monica Da Silva Trio. Ook regisseerde hij de succesvolle serie Missie Aarde, waarin zijn broer Wart de hoofdrol speelde.