Nieuws/Entertainment
1289614
Entertainment

Dave Roelvink vindt straf aan hoge kant

Dave Roelvink werd vrijdag veroordeeld tot 150 uur werkstraf wegens heling. De zoon van Dries Roelvink heeft bij RTL gereageerd op de uitspraak en vindt de straf aan de hoge kant.

"Ik heb er gemengde gevoelens bij. Aan de ene kant vind ik 150 uur taakstraf voor heling aan de hoge kant, zeker vergeleken met wat de rest van de groep gekregen heeft. Ik ben wel blij dat ik vrijgesproken ben van diefstal. Ik ben lange tijd neergezet als een dief en heb veel shit over me heen gekregen.", zei Dave tegenover RTL.

"Eigenlijk ben ik deels schuldig aan heling, omdat ik heb geprobeerd de spullen terug te krijgen. De spullen wilde ik mede terugbrengen, omdat anders de media opgezocht werden. Ik heb daar spijt van en ik heb er spijt van dat ik in het huis ben geweest."

Dave gaat niet in beroep tegen de uitspraak. "Hoewel ik het niet eens ben met de opgelegde straf, ga ik niet in hoger beroep. De reden is dat ik er na 2,5 jaar wel klaar mee ben. De rechtszaak heeft lang genoeg geduurd. Ik vind het wel mooi geweest. Anders blijft het maar doorgaan, het is tijd om er een punt achter te zetten", ging hij verder.

Overigens ziet de dj niet op tegen de werkstraf. "Ik hoop dat ik de uren in een bejaardencentrum mag doen. Oudjes helpen, daar heb je mij niet mee", besloot de Amsterdammer zijn verhaal.