Nieuws/Entertainment
1289645
Entertainment

Henk Wijngaard van festival gestuurd

Henk Wijngaard is wegens wangedrag weggestuurd van een festival. De zanger kon zijn biezen pakken bij het Mega Piraten Festijn in Oldebroek van 2 september.

Henk zou zich volgens de organisator dusdanig hebben misdragen dat hij niet langer bij het festival kon zijn. "Ik heb toen tegen hem gezegd: 'Geef mij je microfoon maar en ga lekker naar huis. Het Mega Piraten Festijn moet voor iedereen leuk blijven'", zei organisator Menno Muis in Story.

Volgens een bron was de zanger niet nuchter meer. "Hij deed zijn achternaam eer aan en was volgens mij zo dronken als een lor."

Henk spreekt de berichten over het wegsturen niet tegen, maar wel de reden waarom. "Ik keek op mijn horloge en de organisatie verbond daar een aantal conclusies aan. Een vrouw gooide daarop de deur keihard dicht en ik zei tegen mijn manager: 'wat een kutwijf'. Daarop moest ik het festival verlaten", gaf de Vlam in de pijp-vertolker zijn reactie.

Eerder was Henk nog in het nieuws, vanwege zijn Canadese achtergrond. De volkszanger beweerde dat hij de oom van Shania Twain is.