Nieuws/Entertainment
1290019
Entertainment

Sting: "Mensen waren jaloers op mijn succes"

Sting (65) zegt in een interview dat hij moest verhuizen naar de Verenigde Staten, omdat zijn succes hem niet werd gegund in Groot-Brittanië.

De zoon van een melkboer en een kapster heeft bij elkaar een fortuin van ruim 235 miljoen euro vergaard. In een interview legt hij uit waarom hij Amerika boven zijn thuisland verkiest, meldt DailyMail. Sting vertelt: "Ik voel me meer op gemak hier in New York. Ik denk dat ik niet echt meer tot een bepaalde klasse behoor, dus ik denk dat het me daarom hier makkelijker af gaat. Iedereen heeft hier wat meer vrijheid."

De ex-zanger van the Police en zijn vrouw Trudie Styler (62) staan bekend om hun grote uitgavenpatroon. Toen er een chef van de huishouding een boekje opendeed, nadat ze naar eigen zeggen vanwege haar zwangerschap overbodig werd, bleek dat het stel maar liefst een budget van 33.000 euro voor een jaar beschikbaar stelde om fantastische maaltijden aan vrienden als Madonna en Elton John voor te schotelen. De twee bezitten daarnaast een landgoed in het Italiaanse Toscane waar zijn personeel olijfolie en wijn produceert, een gigantisch appartement in Manhattan en een villa aan zee in Malibu.

Een paar jaar geleden liet Sting al weten dat zijn kinderen gewoon moeten werken. "Ik vertelde ze dat er weinig geld over zal blijven, omdat we het uitgeven!" zei de 65-jarige zanger die aan meer dan honderd personeelsleden salaris betaald.