Nieuws/Entertainment
1291150
Entertainment

"Ik heb medelijden met Leo, hij is nog steeds niet volwassen"

Broer heeft medelijden met Leonardo DiCaprio

De ex-verslaafde halfbroer van Leonardo DiCaprio heeft een boekje opengedaan over de beroemde acteur. "Ik heb medelijden met Leo, hij is nog steeds niet volwassen."

Adam Farrar, de halfbroer van Leonardo DiCaprio, heeft de acteur al jaren niet gezien of gesproken. In een interview met de Daily Mail, doet de voormalige heroïneverslaafde een boekje open over zijn verleden en hoe het was om met Leo te leven.

"We waren super close met elkaar", zegt Adam. "Ik hield van hem en doe dat nog steeds. Maar we hebben elkaar al jaren niet gesproken. De laatste keer dat ik Leo zag was op zijn verjaardag een paar jaar geleden." Volgens Adam was hij niet door de 42-jarige Hollywoodster zelf uitgenodigd maar door een vriend van hun. "Leo was erg blij om mij te zien. Maar toen ik hem daarna probeerde te bellen, bleven mijn pogingen en berichten onbeantwoord. Hij heeft een heel team om zich heen en het is onmogelijk om door die muur te komen."

Voogdij

Volgens de Britse tabloid is het niet vreemd dat DiCaprio het contact met zijn broer heeft verbroken. Adam heeft jarenlang drugs gebruikt en is de voogdij over zijn enige dochter Normandie in 2014 zelfs kwijtgeraakt. Het 10-jarige nichtje van Leonardo woont sindsdien bij Leo's vader George en Adam's moeder Peggy.

De 45-jarige Adam snapt niet dat zijn wereldberoemde broer niet naar hem omkijkt. "Leo wilt de wereld verbeteren maar lijkt zich meer druk te maken over het klimaat dan zijn eigen broer", claimt hij. "Dat doet erg zeer", vervolgt Adam.

Spijt

De twee heren groeiden in de jaren '70 met elkaar op in de toen nog beruchte wijk Los Feliz in Los Angeles. Volgens Adam waren ze altijd samen en is Leo door hem gaan acteren nadat hij op zijn zesde in een paar tv-spots en series mocht spelen. "Leo zag wat ik aan het doen was en raakte geïnteresseerd in het vak. Hij had een hekel aan school en toen hij zag dat ik goed verdiende met mijn klussen en les kreeg op de sets, vroeg hij aan onze ouders of hij ook mocht acteren."

Zodoende dat DiCaprio op zijn negende begon met acteren. Adam vertelt dat zijn broer voordat Titanic (1997) een kaskraker werd, eigenlijk spijt had van zijn rol. "Leo was ervan overtuigd dat hij een grote fout had gemaakt door de rol van Jack Dawson te spelen, omdat hij dacht dat de film een grote flop zou worden." Maar de film zorgde dat de acteur een grote wereldster werd en grote klussen binnenhaalde.

Drugs

Adam's acteer carrière verliep destijds niet op rolletjes en hij besloot Leo's bodyguard te worden. De twee leidden een wild leven, vol met feesten, dure reizen, drugs en topmodellen om zich heen. Maar anders dan Adam moest Leonardo niets weten van drugs. "Hij kon de lucht van een joint niet eens uitstaan."

Adam geeft zijn broer ook niet de schuld van zijn drugsverslaving. "Ik was een volwassen man en ben verantwoordelijk voor mijn eigen daden. Ik verwijt hem niets", aldus Adam.

Medelijden

Wel vindt hij dat Leonardo een beter leven zou moeten leiden. "Ik zie hoe hij nu leeft, en hij feest nog steeds uitbundig terwijl hij rondhangt bij modellen. Vandaar dat ik medelijden met hem heb. Hij is nog niet volwassen geworden."

Volgens Adam is Leo nog niet toe aan een vaste relatie. "Ik ben al 17 jaar met dezelfde vrouw en heb een kind, maar Leo is nog steeds een playboy."

Daarnaast zou de acteur de minder goede kanten van zijn bekendheid al vroeg hebben opgemerkt. "Toen hij net bekend werd, vertelde hij me dat hij zich eenzaam voelde. Hij wist niet wie hij kon vertrouwen. Ik denk dat hij daarom nog steeds zo leeft. Hij is op zoek naar iemand of iets om zijn leven compleet te maken. Ik hoop voor hem dat hij het vindt", besluit Adam.