Entertainment/Film
1291469841
Film

Razzies diep door het stof na nomineren filmster (12) voor slechtste actrice

Ryan Kiera Armstrong

Ryan Kiera Armstrong

De organisatie van de Razzie Awards, de prijzen voor de slechtste filmprestaties van het jaar, heeft een leeftijdgrens ingevoerd. Voortaan kunnen alleen nog maar acteurs en actrices worden genomineerd die boven de 18 jaar zijn. Aanleiding is kritiek op het nomineren van de 12-jarige Ryan Kiera Armstrong voor slechtste actrice.

Ryan Kiera Armstrong

Ryan Kiera Armstrong

John Wilson, oprichter van de Razzies, biedt in een verklaring zijn excuses aan en zegt dat Armstrong van de lijst wordt gehaald. Volgens hem was de kritiek terecht. „Soms doe je dingen zonder na te denken”, aldus Wilson. Ook stelt hij dat „iedereen fouten maakt”. „Aangezien ons motto ’omarm je fouten’ is, realiseren we ons des te meer dat we dat zelf ook moeten doen.”

Tekst gaat verder onder de tweet.

Armstrong was genomineerd voor haar rol in de film Firestarter, waarin ook Zac Efron een hoofdrol heeft. Ze speelt daarin een meisje dat dankzij bovennatuurlijke krachten dingen in brand kan zetten met haar geest.

De Razzie-nominaties werden eerder deze week bekendgemaakt. De film Blonde, over het leven van Marilyn Monroe, maakt dit jaar met acht nominaties de meeste kans. De ’prijzen’ worden traditiegetrouw een dag voor de uitreiking van de Oscars uitgereikt.