Nieuws/Entertainment
1292643
Entertainment

Twijfel over blindheid Bill Cosby

Volgens Bill Cosby is zijn zicht dermate beperkt, dat hij zijn vermeende slachtoffers niet meer zou kunnen identificeren. Nu wordt er beweerd dat de 79-jarige komiek helemaal niet blind is en zelfs zijn aandoening gebruikt om sympathie te winnen.

Page Six schrijft dat de advocaat van Cosby heeft gezegd dat zijn cliënt 'al jaren lijdt aan een degeneratieve oogaandoening, die steeds erger wordt, met als gevolg dat hij nu langer dan een jaar slechtziend is'.

Ook staat er in de rechtbankdocumenten dat 'zonder zijn gezichtsvermogen, Cosby onmogelijk kan vaststellen of hij sommige van zijn beschuldigers ooit heeft gezien'. Cosby zou lijden aan keratoconus, waarbij het hoornvlies langzaam dunner wordt en uitpuilt.

Geen blindheid

Volgens de entertainmentsite beweren keratoconus-experts echter dat de aandoening goed te behandelen is en dat het niet tot blindheid leidt. Page Six sprak met een arts die ruim twintig jaar gespecialiseerd is in de behandeling van Keratoconus, die zegt: "Het kan in de meeste gevallen worden behandeld met een speciale contactlens, die hem het nodige zicht zouden moeten geven. Keratoconus is geen aandoening die blindheid veroorzaakt en het zou dan ook niet in die context moeten worden gebruikt."

Andrea Constand claimt in 2004 seksueel misbruikt te zijn door de komiek. Cosby, die blijft volhouden onschuldig te zijn, werd hiervoor in december 2015 officieel aangeklaagd.