Nieuws/Entertainment
1292714
Entertainment

Kanye ontwijkt vragen over presidentschap

Kanye West onthulde tijdens de MTV VMA's in 2015 dat hij president van Amerika wilde worden in 2020. De rapper ontweek tijdens een interview met BBC vragen over zijn plannen om Donald Trump op te volgen over vier jaar.

"Toen ik het had over het presidentschap, zei ik niet dat ik enige politieke ideeën had. Ik heb geen ideeën over politiek , alleen wel over menselijkheid, mensen, de waarheid. Als ik ook maar iets kan doen voor iemand om het verschil te maken, zal ik dat - zolang ik leef - niet nalaten", zegt Kanye tegen BBC Radio.

De rapper vervolgt: "Als ik ervoor ga, wil ik niet tégen iemand strijden. Ik zou meer zoiets hebben van: 'ik wil mét jou werken'. Ik denk dat alle mensen die president willen worden, wel iets hebben dat de ander nodig heeft. Maar het idee van deze afscheiding en de bekvechterij staat ver af van het echte doel: de wereld heeft hulp nodig en dat moet gebeuren met alle machtige mensen of invloed in de wereld."

Tijdens de MTV VMA's zei hij al dat het niet om Kanye draait. "Het gaat om ideeën. Mensen met ideeën. En mensen die geloven in de waarheid. En ja, jullie raden het al: ik heb besloten om mij kandidaat te stellen voor het presidentschap van 2020."