Nieuws/Entertainment
1292804
Entertainment

Italiaans dorp biedt Robert De Niro asiel aan

Robert De Niro kan zijn spullen pakken. De burgemeester van het Italiaanse dorpje Ferrazzano heeft hem asiel aangeboden, nadat de acteur 'grapte' dat hij wilde emigreren naar Italië vanwege de verkiezing van Donald Trump tot president van Amerika.

En de burgemeester ontvangt hem met open armen. "Ferrazzano is het juiste dorp, waar je het electorale verlies vergeet en je kan voorkomen dat je Trump gaat slaan'. "Hij is meer dan welkom", zei hij volgens The Independent.

De Niro maakte de opmerking toen hij bij de talkshow van Jimmy Kimmel zat. Nadat Trump had gewonnen, liet de acteur zich ontvallen dat hij 'zich rot voelde'. "Hij is de president en dat moet ik respecteren. Ik kan hem nu niet slaan", zei hij.

Overgrootouders

De Goodfellas-acteur kwam vervolgens bij Ferrazzona uit, omdat zijn overgrootouders in 1890 uit het dorpje emigreerden. "Ik denk dat ik maar daarheen moet verhuizen." Antonio Cerio, burgemeester van het Italiaanse dorpje, zag dat wel zitten. "Als hij asiel wil aanvragen, zouden we vereerd zijn om hem hier te verwelkomen."

Hij vervolgt: "Nadat Donald Trump de wereld verraste, kan hij voor nóg een resultaat zorgen: eindelijk een bezoekje van Robert De Niro aan Ferrazzano."