Nieuws/Entertainment
1294231
Entertainment

Angelina Jolie houdt voogdij over kinderen

Angelina Jolie houdt de voogdij over haar zes kinderen die ze samen met Brad Pitt heeft. Dat is het voormalige acteurskoppel overeengekomen, meldt E-News maandag.

Maddox (15), Pax (12), Zahara (11), Shiloh (10) en de tweeling Knox en Vivienne (8) blijven bij moeder Angelina. Volgens ingewijden was de actrice bezorgd om de veiligheid en gezondheid van de kinderen, die volgens haar niet in goede handen zouden zijn bij Brad.

Een woordvoerder van de actrice maakte bekend dat Brad en Angelina vorige week tot een overeenkomst over de voogdij zijn gekomen. "Er is afgesproken dat de zes kinderen bij hun moeder blijven en therapeutische bezoeken blijven ontvangen van hun vader. Dat is bepaald door de kinderbescherming", aldus de woordvoerder.

Psycholoog en kinderbescherming

Details van van de overeenkomst zijn niet bekend gemaakt. Vrijdag verzocht Brad de rechter om gezamenlijke voogdij over de kinderen. Maar Angelina beweert dat de acteur geen goede invloed heeft op de kinderen, nadat hij volgens de actrice verbaal en fysiek aggressief was tegen hun oudste zoon Maddox. Brad ontkent zijn zoon enig kwaad te hebben aangedaan.

Brad heeft zijn kinderen sinds de breuk met Angelina in september twee keer gezien onder begeleiding van een psycholoog van de kinderbescherming. Die bezoeken kunnen wat de kinderberscherming betreft hervat worden, omdat het in het belang van de kinderen is om het contact met hun vader te onderhouden.