Nieuws/Entertainment

Enzo Knol: ’Blijf van mijn succes af’

Enzo Knol

Enzo Knol

Hollandse Hoogte

Vlogger Enzo Knol heeft een Groninger marktkoopman voor de rechter gesleept die shirts en petjes verkocht met het logo van de vlogger erop. Dat zou in strijd zijn met de regels: zijn merk is beschermd.

Enzo Knol

Enzo Knol

Hollandse Hoogte

In zijn aanklacht zegt Enzo dat hij jarenlang tijd, geld en energie heeft geïnvesteerd in zijn succes. Door zijn populariteit heeft het merk Knol een grote commerciële waarde, die bescherm moet worden, ook in het belang van zijn fans die er geld aan uitgeven. „Die verwachten dan exclusiviteit, kwaliteit en loyaliteit.”

Kortom: de koopman moet afblijven van het succes van Knol. De koopman verweert zich met het argument dat hij te goeder trouw had gehandeld en de koopwaar van een groothandel had afgenomen. Zelf had hij nog nooit van Enzo Knol gehoord, maar volgens hem doet de vlogger er beter aan de groothandel aan te pakken.

De rechter wilde Knol nog met de marktkoopman laten onderhandelen om er samen uit te komen, maar dat lukte niet. Daarom doet de rechtbank volgende week vrijdag uitspraak.

Lees meer over